Dagens Bild: Burgsvik – strandäng

080907-001.jpg

Jag skrev igår om Gotlands kommun och människovärde. Det finns all anledning att fortsätta på det ämnet. I gårdagens Gotlands Allehanda kunde man läsa att kommunen dragit in på de sprutor som gjort att de som fått förändringar i ögats gula fläck, och mist en stor del av sin syn, har kunnat se bra igen. Ögonklinikens avdelningschef Gunilla Örtbrant berättar om effekten:

”Injektionen kan göra så man går från att inte kunna läsa en tidning, till att kunna köra bil igen.”

Nu har hälso- och sjukvårdsnämnden, mitt i budgetberedningen för 2009, tills vidare satt stopp för nya injektioner på Visby lasarett. Hälso- och sjukvårdsdirektör Ann-Christin Cullberg har varit med och kalkylerat på behandlingen, där varje spruta kostar 10 000 kronor:

”Merkostnaden för injektionsbehandlingen, jämfört med att skicka patienter till Lund för laser, är en miljon kronor per år.”

Tänk så många sprutor á 10.000 som skulle kunna ges för de drygt 2,8 miljoner som delades ut som poolbidrag. Bara Pigge Werkelin fick motsvarande 169 sprutor dvs 1 687 500 kronor. Men det är han ju värd till skillnad mot det dumma patrask som drar på sig ögonsjukdomar!

Per-Olof Jacobsson (c), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, är medveten om injektionernas fördelar.

”Det är billigare med den gamla behandlingen än med den nya, men ur patientsynpunkt är den nya metoden givetvis den bästa. Vi måste tänka ett varv till. Vi har inte pengarna nu.”

Den gamla laserbehandling återställde inte synen utan stoppade bara försämringen. Men kunde i värsta fall leda till total blindhet.

Men visst skulle det finnas pengar till en satans massa sprutor om det vore Per-Olof Jacobsson, Ann-Christin Cullberg eller någon annan kommunal potentat som drabbats. Eller om Pigge Werkelin skulle vilja ha bidrag till någon investering i något av sina privata företag för att, som han brukar påstå, ”förlänga säsongen”.

Jag har hävdat att Gotlands kommun är korrupt och fascistisk. Det står jag fast vid!

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar