Treårsdagen till minne av brittisk statsterrorism

irak_maskeraden.jpg

Idag är det tre år sedan nyheten om de två brittiska soldaterna, ur specialstyrkorna SAS, som tillfångatogs av Irakisk polis, spreds i världspressen. Tillsammans med berättelsen att brittisk militär körde med tanks rätt in i det irakiska fägelset för att frita de båda soldaterna.

Ännu har ingen av  västvärldens politiker och medier ifrågasatt varför de var klädda i traditionella arabiska kläder, med svart hår och huvudduk. Eller varför de förutom automatvapen hade raketvapen samt sprängmedel och detonatorer i bilen.

Då, för tre år sedan, var det inget inbördeskrig mellan de två stora religiösa grupperingarna i Irak. Men moskerer hade börjat sprängas, och terrordåd mot de två religiösa grupperna hade börjat begås. Och som följd av detta bröt inbördeskriget till sist ut. Det inbördeskrig som skulle försvaga irakiernas kamp mot de amerikanska och brittiska ockupanterna.

Att dessa två brittiska soldater skulle ha något med moskespräningar att göra tycks inte ha förespeglat svenska journalister och politiker. För dem är devisen ”härska genom att söndra” inget de kan koppla samman med USA:s utrikespolitik. Därför är maskeraden fortfarande ett mysterium.

Eller är sanningen den att de två britterna faktiskt skulle på en maskerad och att de hade fått ansvaret för kvällens fyrverkeri?

Själv förlitar jag mig i det här fallet på nättidningen Infowars.com och tidningen Flamman som, då det begav sig, skrev en utförlig artikel där de bland annat berättar om de brittiska specialstyrkornas tidigare vana att använda sig av så kallade svarta operationer (läs terrorism). De framför en betydligt mer trovärdig story än den TT skickade ut och och som publicerades i bland annat DN och andra ”ansvarskännande” medier. TT citerar brittiska militärkällor som påstår att de två soldaterna ”spionerade vid tillfället på ett irakiskt polisbefäl som misstänks ha torterat fångar med en borrmaskin”. Sic!

BBC väljer att lägga fokus och skulden på den Irakiska polisen som grep de maskerade brittiska soldaterna. BBC skriver:  ”It has also raised questions about links between sections of the Basra police and the Mehdi Army militants.” Tydligen har ”ansvarskännande” medier inga som helst skrupler när de ska indoktrinera det rätta tänkandet i sina mediekonsumenter. ’Sagor för vuxna’ är en definition som ligger nära till hands för att beskriva de ”ansvarskännande” mediernas så kallade journalistik.

Andra bloggar om: , , , , ,
Intressant

Lämna en kommentar