Dagens Bild: Burgsvik – vissnande vass

dsc_6796.jpg

Jag skrev för en tid sedan om att jag fick bredband installerat. I går fick vi lapp i lådan från Telia som berättade att vi nu kunde få bredband, tv och telefoni via fiberkabel. Eftersom jag är en ”förändringsbenägen individualist” och en ”early adaptor ” (Dessa ord hörde jag på radioprogrammet Spanarna för en tid sedan som beskrivning på gratistidningen Metros målgrupp.) gick jag direkt hem och beställde fiberkabelbredband. När samtalet var klart var det bara att koppla in sladdarna och köra. Däremot avser jag inte att ansluta mig till bredbandstelefoni utan tänker köpa en Skype-telefon och ringa till hela Sverige, utan samtalsaavgifter eller minutavgift, för en månadsavgift på 30 kronor. Då får man också ett nummer så gammaldax omoderna (otroligt vad jag blivit vindkänslig) telefoner kan nå mig.

Jag kan också till min stora glädje konstatera att de grävarbeten som skett i asfaltsgångarna, till följd av fiberkabelsinstallationen, nu håller på att återställas på ett snyggt sätt. Ett plus i kanten för GotlandsHem.

När det gäller ordet förändringsbenägen så brukar det omdömmet bara användas när man anpassar sig efter överheten eller auktoriternas förändringar och gärna går med på att få det sämre själv. Vill man förändra till det bättre för sig själv får man däremot negativa omdömen som bakåtsträvare, egensinning och orealististisk. När man hör eller läser något ska man vara väldigt eftertänksam på orden.

Orden är ett maktinstrument som används för att sätta normer och gränser för vad vi kan tänka oss som rimligt/möjligt. Om man skiter i överheten och auktoriternas normer och gränser så öppnar sig en oändlig massa möjligheter till positiva förändringar som överheten och auktoritererna inte vill att vi ska ens fundera över. Och då har man helt plötsligt blivit en hel del mer individualist.

När det gäller early adaptor så tycker jag att man bara ska haka på det som är bra. 😉 Och för det behövs en rejäl funderare. I mitt fall med bredband via kabel så har jag ju redan fått de fula kabeljävlarna indragna och varför då inte använda dem. Själva funktionen blev varken bättre eller sämre med fiberkabel. Med samma hastighet blev det också några tior billigare. Och fiberkabelsmodemet drar betydligt mindre ström än det gamla omoderna (tjohej vad jag snurrar runt i vinddraget) ADSL-ditot, har jag märkt. Dessutom kan jag nu skippa mitt telefonabonnemang eftersom jag inte kommer att behöva kopparkabeln. Den hade jag fått betala för, mer eller mindre, vare sig jag har telefon eller inte så länge jag surfade med kopparkabeln. Nu är jag lite mer fri!

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar