Dagens Bild: Burgsvik – hemmavid

dsc_6867.jpg

Idag kan man läsa i GT att kommunrevisorn Staffan Bergwall kritiserar Tekniska förvaltningen för att man hyr ut lokaler i gamla hamnstationen i Visby alldeles för billigt. Som vanligt var det Pigge Werkelin som fått rabatt. Och detta trots att det funnits andra som varit intresserade av att hyra – vilket GA skrivit om tidigare – och att lokalerna därmed borde ha gått ut på anbud där högsta anbudsgivaren fått hyra. – Det sistnämnda är uppenbarligen inte helt självklart för Gotlands kommuns tjänstemän och politiker.

Min favoritledarskribent Mats Linder skriver om ärendet i GA idag och konstaterar att:

”Hyran som Östersjöns förvaltning AB betalar i hamnterminalen, omkring 750 till 760 kronor om året per kvadratmeter, är i runda slängar vad Gotlandshems hyresgäster i Bingeby betalar. Och då ligger Bingeby inte mitt i staden, precis vid vattnet och innehåller inte kontorslokaler utan ”allmännyttiga” bostäder.”

För att riktigt förstå hur korrupt Gotlands kommun agerar bör man betänka att kommunens egna verksamhet, som tidigare låg i lokalerna, interndebiterades 2239 kronor om året per kvadratmeter.

I stället för att polisen gör flera dagliga razzior mot a-lagarna på parkbänkarna i Visby borde polisen göra razzia hos Tekniska förvaltningen och hemma hos dess ledning. Det finns ingen legal logisk förklaring till varför Tekniska förvaltningen ständigt åsidosätter sitt ekonomiska ansvar mot kommunen och dess medborgare. Tekniska förvaltningen låter kommunen förlora miljon efter miljon i inkomster. Inkomster som skulle kunna bidra till lägre skatt och/eller bättre kommunal service.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar