Dagens Bild: Burgsvik – stenhus på Hamnvägen

dsc_6988.jpg

Idag kunde man i Gotlands Allehanda få en liten skymt av resultatet av en undersökning som Gotlands Turistförening gjort. Resultatet borde väcka eftertanke.

”Av en undersökning de [Gotlands Turistförening] presenterade framgår åter att naturupplevelserna (som ju är gratis!) är det som flest turister framhåller som det viktigaste med semestern på Gotland.”

Det finns alltså all anledning att avslå exploatering av Gotlands unika natur och koncentrera ny bebyggelse till redan bebyggda områden. Tyvärr har inte den insikten slagit Gotlands politiker och tjänstemän. De låter för allmänheten oersättliga naturvärden gå till spillo för att tillfredställa vissa, av politikerna och tjänstemännen utvalda, egenintressen som önskar bygga i paradisisk miljö.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar