Jag som skridskokung

Skridskokungen

Detta är väl inte så självcentrerat. Att publicera en bild på sig själv tagen för omkring 20 år och 40 kilo sedan. Tänk om jag började ägna mig åt vad jag kallar kvinnlig fotografi –  att ta nakenbilder på sig själv…

Jag läste i Aftonbladet att en manlig luciakandidat på friskolan Lillerudsgymnasiet i Karlstad blivit utsatt för diverse trakaserier för att han kandiderade till lucia. Det finns tydligen nötter utan humor som inte gillar att en man kandiderar som lucia.

Jag var själv lucia när min klass – i 5:an eller 6:an – lussade för vår magister. Orsaken till att jag fick vara lucia var att jag på den tiden hade så långt hår. Jag minns att jag kunde stoppa kanske 5 centimeter i munnen. Och ni ska veta att på den tiden var det inte speciellt inne med långt hår på killar. Jag har alltid varit ute…

När klassen utsett en av tjejerna till lucia så kom någon på den geniala iden att även låta mig få vara lucia och bära en ljuskrona. Det var föredömligt jämnlikt så det heter duga.

När jag idag höll på att leta efter en bild av hur jag såg ut i mitt långa hår, då jag var 11-12 år, hittade jag istället bilden ovan. Den och tre andra bilder som jag inte ens kan minnas att jag haft låg i botten av en låda. Bilden ovan är orginal i storlek 9×13 centimeter och jag är bara drygt 3 centimeter stor på bilden. Därav den låga kvaliten. Men nu säger vi inte låg kvalitet. Vi säger dokumentär bildstil. Det låter bättre.

Jag tycker bilden var så kul att jag kände för att visa den för er i brist på någon ”dagens bild”. Jag har ju varit i Hemse och köpt öl. Bland annat köpte jag min hittils dyraste öl. En flaska Nils Oscar’s  julöl för 49 kronor. Nils Oscar’s rökporter, för 24 kronor flaskan, är den godaste öl som finns på Systemet. Därför förväntar jag mig en otrolig smakupplevelse i morgon när jag tänker dricka julölen till middagen. Middagen kommer att bestå av pasta med min gotländska köttfärssås. Skål alla ni som läser detta!

Lämna en kommentar