Dagens Bild: Burgsvik – vatten

081129-001.jpg

081129-002.jpg

Att fotografera något som finns under en vattenyta kan vara lite besvärligt. Ölburken ovan ville jag ha horrisontellt centrerad i bilden. Men när det kom en liten våg så flyttade sig burken visuellt eftersom vattnet ändrade ljusbrytningen. Så det var inte helt enkelt att få burken exakt där jag ville ha den.

Bilden av Näsudden nederst är också lite utanför min kontroll. När jag såg på den i datorn så visste jag inte alls hur jag ville ha den. Efter lite rattande med nivåerna så testade jag att låta automatiken i Gimp ställa in nivåerna – det gör jag aldrig annars – och där satt det, ett bilduttryck som jag gillade.Vinjetteringen runt om är inte heller avsiktligt. Objektivet vinjeterar en liten aning. Men när man höjer kontrasten rejält – vilket auto-nivåerna gjorde – så förstärks vinjetteringen och blir – som i detta fall – klart synlig. Men jag gillar det också, i detta fall. Eller om jag nu bara efterhandskonstruerar och motvilligt accepterar den tekniska ofullkomligheten. Jag får fundera på det. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

2 tankar på “Dagens Bild: Burgsvik – vatten”

Lämna en kommentar