Dagens Bild: Burgsvik – stängsel i vattnet

081208-001.jpg

Ångest! Fy fan vad det river i min mage. Stig Dagerman beskrev det som en varg som klöste och ville ut. Men hos mig är det ingen varg det är Gotland som river och sliter i mina nervtrådar. Till 99,9 procent är det GotlandsHem som håller min gryta kokande. Mitt hem kan jag ju inte skjuta undan ur tankarna. Och vore det inte för att GotlandsHem skriver lögnaktigt om ”bästa service” så skulle jag inte reta upp mig ett uns så mycket som jag nu gör. Det är fult att ljuga!

” Att vara hyresvärd för så många gotlänningar är något vi är stolta över och vår ambition är att vara ett attraktivt boendealternativ med bästa service.”

Om man inte totalt saknar förmågan att ifrågasätta så reagerar man på alla lögner som vi dagligen pådyvlas. Då är det svårt att inte bli förbannad när man blir bemött – av media, politiker, bostadbolag, i reklam, med mera – som om man vore dum och lättlurad. Om kränkningen, utav alla dessa medvetna lögner, skriver Bengt Nerman i sin bok ”Den offentliga lögnen”.

”Kränkning både för att man förnekar människors verklighet och för att man tror att folk är så dumma att de går på det.”

I en sådan livssituation som vårt samhälle är är man betydligt lyckligare som varande idiot än som intelligent.

Bengt Nerman klär också av den så populära floskeln ”valfrihet”.

”Min fårmåga att välja bestäms av vem jag är, vad jag kan och vågar, om det är meningsfullt för mig att välja och vad det finns för resurser, för valet och för genomförandet av det vi bestämmer oss för.”

Hade jag ekonomiska resurser skulle jag inte behöva försöka förändra vare sig GotlandsHems beteende gentemot sina hyresgäster eller kommunens vänskapskorruption. Då skulle jag kunna lämna detta hem som är min sorg.

Som det nu är måste jag engagera mig. För mig är engagemang en sjukdom som jag tyvärr inte kan tillfriskna ifrån. Min tillvaro vore betydligt enklare och mindre psykliskt påfrestande om jag kunde vara lika oengagerad som gemene man/kvinna. Tänk vad skönt att vara så jävla feg att jag inte vågade yttra mig. Underbart!
I stället håller jag på med en utförlig sammanställning med arbetsnamnet ”bästa service”. De ämnesområden jag hittills orkat skriva om är:

* Lägenheter i dåligt skick vid inflyttning
* Renoveringar utförs inte professionellt
* Hyresgästerna riskerar att få legionärssjukan
* Energisnåla värmepumpar byts ut mot mer energislukande TFX-system.

Bengt Nerman skriver om vår tids fångenskap.

”När man idag från nyliberalt håll försvarar individens frihet, försvarar man i själva verket det som är det största hotet mot denna frihet. Man försvarar kapitalet mot det demokratiska samhället, som idag har ärvt ”statens” roll. Det är denna förvandling av de liberala begreppens innebörd som gör den nyliberala friheten till en lögn. Frågan är om vi inte, med det allt starkare beroendet av den ekonomiska makten, med klassklyftorna, arbetslösheten, massmediernas enorma maktsamling, informationsbruset och det offentliga ljugandet går in i en allt djupare fångenskap. En fångenskap som djupnar när vi inte erkänner den.”

Det är inte utan anledning jag ikväll skulle vilja koppla av med en fylla eller andra betydligt bättre droger.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar