Dagens Bild: Hoburgen – fyren och dess omgivning

090104-005.jpg

090104-007.jpg

090104-010.jpg

090104-011.jpg

090104-012.jpg

090104-015.jpg

090104-022.jpg

090104-023.jpg

090104-025.jpg

090104-028.jpg

090104-031.jpg

Tillbaka i spiltan efter mitt jullov kan jag bara konstatera att man ska ha solen rakt i ryggen när man fotograferar snölandskap för att elliminera de ganska irriterande blå skuggorna som skapas när den vita snön endast belyses av det ljus som reflekteras av den blå himlen. Men så tåkigt platta (2 dimensionella) bilderna skulle bli. Så hur gör man? Jag har acceptera den blå snön. 😉

Jag kände mig så jäkla på hugget idag vilket beror på följande omständighet.
Gotlands kommun har ju inga bussturer som är anpassade för att ta passagerare som anländer till Visby med Oskarshamnsfärjan och ska vidare till Burgsvik. Inte förrän den 25 februari, då onsdagsfärjorna, som avgår klockan 11.00, kommer igång går det att förlita sig på eko-kommunen Gotlands kollektivtrafik om man vill åka från Oskarshamn till Burgsvik. Men som sagt, man kan fortfarande från och med 25 februari endast resa på onsdagar. Bra va!

Detta innebar att jag var tvungen att hyra bil i Visby för att kunna ta mig hem. Jag har hyrt bil så många gånger av Mia på www.wisby.se Biluthyrning AB att jag kan hävda att hon med gott samvete skulle kunna säga att: Vår ambition är att vara ett attraktivt hyrbilsalternativ med bästa service. (Parafras av GotlandsHems lögnaktiga påstående på GH:s hemsida.) Precis som överenskommet stod hon klockan 22.10, igår lördag när färjan ankom, redo med en lämplig bil nere vid sin filial som finns strax utanför färjeterminalen.

Så jävla mycket som jag gnäller så inser ni väl nu var ni ska hyra bil, om ni ska hyra bil i Visby. Och detta skriver jag helt gratis och utan att ha fått några som helst extraordinära förmåner. 😉

På grund av bilen kunde jag ta mig ner till Hoburgen idag. Med mig hade jag också mitt stativ. Är man seriös och vill ha möjlighet att ta riktig bra bilder – med detta menar jag inte att dagens bilder är riktigt bra – ska man använda stativ. Det ger ett helt annat arbetsätt än det snabbare frihandsfotograferandet. Man får tid att tänka efter och kan med kameran stadigt på stativet titta runt i sökaren så att alla detaljer befinner sig på rätt plats. Dessutom, och inte mist viktigt för att kunna skapa fritt, kan man med stativets hjälp använda hur små bländaröppningar som helst och få det skärpedjup man önskar.

Vill ni hur det ser utt nere vi Hoburgen just nu så kan ni kolla in denna sida som har en webcam.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar