Dagens Bild: Burgsvik – skitväder i Burgsvik centrum

090113-001.jpg

På sommaren när man åker buss händer det ofta att någon, som aldrig tidigare varit i Burgsvik, trycker på stoppknappen direkt när bussens hållplatsskylt börjar lysa ”Burgsvik”. Då stannar chauffören snällt vid den hållplats som finns direkt vid infarten till orten, en kilometer från själva centrum. Och under tiden bussen saktar in och stannar upptäcker den som tryckt att det nog inte var här han/hon skulle av. Och så får bussen börja sätta fart igen efter dess onödiga stopp.

Jag är ju en riktig innovatör. Jag kommer på smarta grejer som ingen annan nånsin tänkt… eller är det bara så att på Gotland är det helt jävla omöjligt att få igenom bra idéer? Sitter det en massa motvallskärringar, i form av självgoda politiker och tjänstemän, och styr i kommunen?

Inför hållplats ”Burgsvik norra” och ”Burgsvik centrum” alternativt ”Burgsvik station”.
Skulle det vara så jävla svårt. Ja det är det!

Så här svårt är det!
För några månader sedan skulle jag åka från Hemse. När jag klev på bussen sa chauffören, ”fyrtioåtta kronor”. Då sa jag, ”fyrtio”. Då sa han, ”har du någon särskild rabatt”. Sedan tittade han på det helt fantastiska dyra och avancerade biljettsystemets skärm och klickade med fingret på skärmen och sade, ”du har rätt”.
Kommunen har betalat en rejäl slant för ett biljettsystem som ska veta var bussen befinner sig. Därmed ska både hållplatsskylten i taket och biljettsystemet följa med allt eftersom resan går från hållplats till hållplats. Men så gör det nu inte, alltid. För, som chauffören i Hemse sa:
– Det har bara gått tre år från det biljettsystemet inköptes och kommunen har inte justerat det än.
Jag tolkade honom som ironisk. Och hade jag själv varit chaufför med ett dyrt biljettsystem som säger ”Fardhem” när man är i ”Hemse” så hade jag också blivit irriterad. Och rejält irriterade hade jag blivit om jag vetat att anvaret låg på kommunen och de ansvarig där inte gjort något för att få det dyra biljettsystemet att fungera så som var tänkt, och som motiverade det höga priset.

Andra bloggar om: , , , , ,

Lämna en kommentar