Dagens Bild: Burgsvik – bildmix

090209-001

090209-002

090209-003

Fy fan vad trött jag blir när jag får läsa citat från ett av våra kommunalråd Eva Nypelius mun i tidningen. Det hon säger är så jävla tunnt på substans. Det är så substanslöst att till och med min favoritledarskribent har reagerat på alla floskler fJag vill inte påstå att det inte alls tänks nytt i dag. Men det är kanske inte så konstigt om mycket i analysen ändå är sig ganska lik. Problemen och möjligheterna är ungefär desamma. Och hur listiga dokument man än författar, så är ju inte verkligheten förändrad när man sätter punkt. Det är sedan det svåra tar vid. När planerna skall omsättas i handling och företagsamhet.rån kommunledningen som sprids som dynga över ön, och som inte förverkligas utan återanvänds vid nästa ”visionära” framtidsplan.

”Jag vill inte påstå att det inte alls tänks nytt i dag. Men det är kanske inte så konstigt om mycket i analysen ändå är sig ganska lik. Problemen och möjligheterna är ungefär desamma. Och hur listiga dokument man än författar, så är ju inte verkligheten förändrad när man sätter punkt. Det är sedan det svåra tar vid. När planerna skall omsättas i handling och företagsamhet.”

I dagens artikel kom två roliga (om jag ska vara drypande sarkastisk och cynisk) meningar ur Eva Nypelius mun. Undrar om dessa meningar bearbetats i hennes hjärna innan de blev utkastade genom munnen?

”Vi måste se möjligheterna, lägga vår kraft på det som är positivt och fokusera på det vi vill.”

Och följaktligen blunda för, och låta bli att göra något åt, det som kritiserar och är dåligt.

”Det synsättet [Johan Hellströms, han som just håller på att sönderexploatera Furillen] ger möjlighet att utveckla ön på ett sätt som tar tillvara Gotlands mervärden.”

Vad är Gotlands mervärden, konkret? Som jag har fattat det så är Gotlands mervärden just det som förstörs vid turism- och fritidshus-exploatering.
Har jag då fel om Gotlands mervärden Är inte Gotlands mervärden just det som är unikt och inte finns på andra platser? Är inte Gotlands mervärden det unika natur- och kulturlandskapet, tystnaden samt närheten och tillgängligheten till havet?

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar