Dagens Bild: Burgsvik – vinterlandet

090212-001

090212-002

090212-003

Burgsviks-bloggaren Agapanthus – vi är åtminstone två här i Burgsvik som bloggar – hade idag insändare i båda tidningarna. Eftersom jag helhjärtat ställer mig bakom vad som skrevs – och detta innan jag hade en aning om vem som låg bakom signaturen Helen – så publicerar jag dem bägge här.

Den ena insändaren var införd i Gotlands Tidningar och berörde samma kommunala ”affär”  som jag själv skrev om igår.

Kommunen skäms på er!

Gotlands kommun med Eva Nypelius i spetsen säger sig vara företagarvänliga, men Ann-Sofie Lindskog lyder tydligen inte under kommunens policy.
Du vill nu köra bort två biluthyrare från hamnen med orden ”att de inte ska gynnas ” .
Då tar jag för givet att även minigolfbanan, mc & cykeluthyrarna, grillvagnen & Totts små racerbåtar får flytta från hamnen, (parkeringsplatser kan du ju även göra där), eller är det bara vissa turistföretag med ”attraktiv mark” som skall ”gynnas”?

Vet du att företag planerar sin verksamhet inför sommaren tidigare än två månader före säsongen?
Har du tagit reda på hur dessa två företag arbetar?
Det är nu tillräckligt svåra tider för företagen så kommunen ska hjälpa och inte stjälpa.
Nej, läs på kommunens egen hemsida om eran företagarpolicy och handla därefter.

Helen

Den andra insändaren var införd i Gotlands Allehanda och berörde Gotland generellt som plats att bo och leva på.

Vad har Gotland att erbjuda?

Lätt undrande blir man när man läser kommunens ekonomiska resultat för 2008. Om de viktigaste intäkterna är skatteintäkter, hur kommer det sig då att man inför anställningsstopp hos kommunen, samt säger upp personal? Hur ska man kunna locka folk att flytta hit?
Vi måste väl rimligen ha något att erbjuda? Till exempel: här finns jobb, bra lokaltrafik, en väl fungerande skola och barnomsorg. Och ändå jobbas det i precis motsatt riktning. Handen på hjärtat, vem vill flytta hit idag? Knappast dom vi behöver, fast boende barnfamiljer.
37 miljoner plus i budget men 39 miljoner i minskade skatteintäkter, är det något att klappa sig på axeln för?

Helen

Den insändaren triggade igång min ironiska sida så pass att jag skrev följande kommentar till insändaren på tidningarnas webbplats.

Men Helen vet du inte att Gotland präglas av kreativitet, närhet, livslust, livskraft, magi, men inte förbud och inskränkningar i service. Detta har ju politikerna bestämt. Och eftersom politikerna är valda av sina partier pga sin duglighet så skulle det vara mig främmande att påstå att de snackar skit. Att sedan din och min verklighet är annorlunda beror helt och hållet på oss själva. Och på grund av våra brister i vår verklighetsuppfattning anser sig inte politikerna ha anledning att lyssna på vår kritik. Rätten att kritisera och bli tagen på allvar tillfaller bara den inre kretsen i kommunen. Den tillhör tydligen inte du Helen. Inte jag heller.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar