Israel-lobbyn har gått över anständighetens gräns

141

”Andra, som givit uttryck för stark kritik mot den israeliska politiken, har däremot under en längre tid uppmärksammat attackerna och hoten mot judiska personer och institutioner, liksom den antisemitiska tendensen i den nämnda bloggen och på andra håll. Artiklar har publicerats på internet och i pressen om den alltmer oroväckande utvecklingen.”

Så skriver Jesper Svartvik, Anita Gradin, Henrik Bachner, Stéphane Bruchfeld, Lars M Andersson, Kristian Gerner och Jonathan Leman, vilka ingår i styrelsen för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA).

Jag kan inte tolka detta på annat sätt än att vid varje tillfälle som någon framför kritik mot Israels folkmord och krigsförbrytelser i Gaza ska det läggas till något överslätande för att förringa Israels brutalitet. Gör man inte det så är det ett uttryck för antisemitism, enligt SKMA.

Då borde också det omvända gälla? Dvs att det är ett uttryck för rasism om t ex media rapporterar om det palestinska motståndet utan att nämna den Israelska ockupationen och Israels brott mot mänskliga rättigheter samt brott mot massor av FN-fördrag. Det innebär att så gott som samtliga svenska medier utan tvekan är rasistiska.

I 99 procent av fallen är det faktiskt så att svenska medier rapporter om det palestinsak motståndet utan att ens antyda för läsare/lyssnare/tittare att Gaza och Västbanken är ockuperat av Israel. Detta ger palestinierna folkrättslig rätt att göra motstånd.

Inte heller är det vanligt att vi i media får veta att Israel totalt nonchalerar allt som har med mänskliga rättigheter och FN beslut att göra. Däremot indoktrineras vi, varje gång palestinskt motstånd kommer på tal, att det demokratiskt valda Hamas är terrorister. och att Hamas dödar civila Israeler. Vad vi inte får veta är att för varje civil Israel, som dödas av det palestinska motståndet, dödar Israel 100 obeväpnade civila palestinier.

Jag minns mycket väl hur Dagen Eko:s Christer Fridén dag efter dag, i en dryg månads tid, berättade om att Israel planerade att dra sig tillbaka från Gaza. Fridén hade inte mycket nytt att komma med, från den ena dagen till den andra, bara att interna politiska förhandlingar, om tillbakadragandet, pågick i Knesset. Under den dryga månad som Fridén gav goodwill åt Israel för deras planerade tillbakadragande hörde jag honom bara _en_ gång nämna att Israel bygger ut sina bostättningar på ockuperad mark på Västbanken.
Att undanhåll fakta genom att endast ge en onyanserat positiv bild av Israeliskt agerande är utan tvekan rasism. Och det är så svenska medier stödjer Israels sak.

Det inledande citatet är taget från en debattartikel som SKMA fick publicerad i Sydsvenskan igår.
Artikeln är helt ämnat åt att smutskasta en av Sveriges mest lästa bloggare Jinge – Jan-Inge Flücht. Han har genom sitt ihärdiga arbete med att kritisera Israels ockupation, övergrepp, folkmord, krigsförbrytelser och brott mot folkrätten och FN-stadgar, med mera, retat upp den rasistiska svenska Israel-lobbyn så det under lång tid drivits massiva kampanjer i bloggosfären mot Jinge. Han blir ständigt och jämt kallad för antisemit på Israel-lobbyns bloggar. Och nu har alltså Svenska kommittén mot antisemitism, med en del välkända namn i sin styrelse, stämt in i kören i syfte att förtala Jinge.

Nu gäller det att ”stå det onda emot”, för att citera Vilhelm Moberg. Man får aldrig ge vika när de som stödjer folkrättsbrott o dyl kräver att yttrandefriheten ska inskränkas. Då vore det verkligen en skam för mänskligheten, och ett stort steg bakåt för densamma, om vi gav efter och tystnade.

Som vanligt agerar och tänker Israel och dess lobby på ett sätt som karaktäriserar psykopater. Jag avslutar därför med att citera psykopat.se:

”En psykopat är med en enkel förklaring en person som saknar förmågan att känna empati med sin omgivning. En psykopat vet vad som är rätt och fel, men tycker att han står över de regler och normer som finns i samhället. Han saknar vad man normalt kallar samvete.

Psykopaten vet vad han vill och är beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom. Psykopaten tar gärna åt sig äran när saker går bra men ser till att andra får skulden för misslyckanden.

Psykopaten är en farlig person att bli osams med eftersom psykopaten kommer göra allt som finns i hans makt för att få sin vilja igenom.”

P.S. Bilden har jag snott från Jinge. 😉 D.S.

11 tankar på “Israel-lobbyn har gått över anständighetens gräns”

 1. Bra skrivet.
  Det enda trösten i bedrövelsen är väl att nu har Israels styrande eliter gått över en gräns och känner sig allvarligt hotade av kritiken runtom i världen. Motattacken är dock osedvanligt dum och kontraproduktiv. Börjar man kalla alla som är kritiska till Israels massmördande i Gaza för “antisemiter”, så urlakar man begreppet och om de här människornas definition av begreppet “antisemitism” accepteras av många människor kommer ingen att uppfatta det som skamligt att vara antisemit till slut.

  Jag har just kommit på att även jag nu har karaktäriserats som känd “antisemit” på en blogg, dels för att jag kritiserat Israels bombningar av Gaza men också för att jag har en länk till Jinges blogg på min blogg.

  Jag begriper inte hur de fanatiska israelförsvarna kan vara så dumma. Vore jag sionist skulle jag utbrista: Gud bevare mig för mina vänner, mina fiender klarar jag själv.

  Svara
 2. “Jag har just kommit på att även jag nu har karaktäriserats som känd “antisemit” på en blogg, dels för att jag kritiserat Israels bombningar av Gaza men också för att jag har en länk till Jinges blogg på min blogg.”

  Ja, antalet antisemiter bara växer och växer i Israel-lobbyns paranoida hjärnor. På bloggen Motbilder finns en mycket läsvärd och informativ bloggartikel om den påstått växande antisemitismen. I artikeln berättas också om den webbsida som hänger ut påstått ‘självhatande’ judar. Tänk dig en liknande uthängning av sionister, då skulle våra svenska sionist-sympatierande medier gå i taket och köra indignationsjournalistik om detta i flera veckor. Och det har de ju redan gjort, när Radio-islams lista över judar i den svenska offentligheten var på tapeten. Men nu är det tyst.

  Svara
 3. Här visar jag på en debattartikel där man försöker misstänkliggöra alla oss som nu demonstrerar mot staten Israels krigföring i Gaza. Ett klassikt knep är att anklaga oss för antisemitism.

  Svara
 4. Duktigt anders svenssson. Du är alltså inne på den linjen att man kan ta saklig kritik och klassa det som antesemitism och att man kan ta citat ur sin kontext sätta i en ny kontext och därmed påvisa antisemitism. Det är just detta ohederliga ofog, som används av Israel-lobbyn, jag vänder mig mot.

  Svara
 5. Till västvärlden….Vakna.
  STOPPA västvärldens help och stöd till Israels occupation, krigsbrott, mord, massmord, våld, rasism, förtyrck, krig och terror..terror….

  STOPPA Israels atom vapen och förbjudna vapen…STOPPA Israels styre över USA och UK…Israel och USA med alla länder som hjälper Israel ska betala alla ersättningar-dollars- till alla palestinierna och araber….

  USA OCH UKMED FN MÅSTE ÄNDRA POLITIKEN MOT ISRAEL SOM BRYR INTE OM LAGEN ANNARS BLIR DET FÖR SEN ATT RÄDDA ISRAEL..FRI PALESTINA OCH ÖSTRA JERUSALEM..
  ETT FRITT PALESTINA ÄR FREDEN UTAN DET BLIR KRIG OCH INGEN KOMMER ATT STOPPA KRIGET TILLS HELA PALESTINA BLIR BEFRIAD…..WE WILL NEVER FORGET..WE NEVER FORGIVE………ALLA FOLK SOM TRO PÅ DEMOKRATI OCH FREDEN MED FRIHETEN SKA STOPPA ISRAEL, USA, UK….

  ARABERNA VÄNTAR MEN INTE EN LÅNG TID..ISRAELS OCKUPATION OCH ALLA BROTT MÅSTE STRAFFAS OCH DETTA ÄR ETT MÅSTE.Tack

  Svara
 6. Mossad är ett mord mot alla som vill stoppa Israels brott och ockupation av Palestina..Mossads brott och mord var över hela världen..Mossad är Maffias regler och lagar..Politiker vet allt,Media vet allt med de är tysta mot Israels brott och mord..Arabvärlden ska titta noga på mordet på OLOF PALME och JOHN KENNEDY och YASSIR ARAFAT..Politiska mord har varit över hela världen och i USA också..

  Här är Israels terror…..Israels terror som tog Palestina med grova brott och mord enligt UKs ord till sionisterna 1917-Balourdeklarationen 1917– UK, USA och Israel med Frankrike ska betala alla ersättningar till arabvärlden för alla grova brott och krigsbrott med förbjudna vapen mot hela arabvärlden….Var är FN, världen??..Vem styr FN????..Stoppa Israel–AIPACs makt i USA- och USAs orättvis politik och UK…..Nu är det nog och det är stopp, världen..No more..No more…..

  Mossad
  Mossad (hebreiska המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkidim Meyuhadim, ”Institutet för underrättelser och särskilda operationer”) är en israelisk civil underrättelsetjänst. Organisationen är landets centrala organ för hemlig underrättelseinhämtning och specialuppdrag i utlandet och är därmed en motsvarighet till USA:s CIA. Mossad är ansedd som en av världens mest effektiva underrättelsetjänster, även om den vid några tillfällen även varit inblandad i uppmärksammade misslyckanden.
  Mossad fick sin definitiva form 1952-1953 och till dess förste chef utsågs Isser Harel, som närmast kom från Shin Bet. År 1960 låg organisationen bakom gripandet av den före detta SS-officeren Adolf Eichmann (Ricardo Klement) i Argentina. En operation som beskrivs i Isser Harels bok ”Huset på Garibaldigatan”.
  Bland säkerhetstjänsterna hos de stater som räknas till Västvärldens demokratier torde Mossad, förutom CIA, vara den enda som med sin regerings officiella sanktion utför politiska mord i andra länder

  Haganah
  Haganah var en judisk paramilitär terrororganisation som existerade mellan år 1920 och år 1948. Organisationen både utförde attacker mot brittiska och arabiska intressen i det dåvarande brittiska mandatet Palestina. Efter staten Israels grundande ombildades organisationen till den reguljära armén, IDF, Israel Defense Forces.
  Under andra världskriget gick många av Haganah:s medlemmar in som frivilliga i den brittiska armén men från 1945 anföll Haganah även brittiska installationer i Palestina. Den som utbildade och utvecklade Haganah på 30-talet var Orde Wingate, kristen sionist och brittisk militär (brigadgeneral 1943). Wingate är också känd som specialist på gerillakrigföring i Burma 1942-44. Organisationen ombildades 31 maj 1948 till staten Israels reguljära armé.

  Irgun
  Irgun Zvai Leumi (på svenska ”Nationella militära organisationen”), grundades av judiska högernationalister och verkade i Palestina åren 1931-48. Den anses av många ha varit en terrorgrupp, och stämplades officiellt som sådan under Palestinas tid som brittiskt mandat.
  Syftet med gruppens attacker var att med ”våldsamma medel” bekämpa Palestinas araber och brittiska institutioner i Palestina.
  Organisationens ledare var under åren 1943-1948 Menachem Begin, som senare blev Israels premiärminister.
  Irgun utförde ett stort antal terrordåd.[1] Det mest välkända var mot King David Hotel i Jerusalem 1946. I denna attack, som ursprungligen beordrats av David Ben-Gurion, dödades sammanlagt 91 personer.[2] Eftersom sprängladdningen levererades med hjälp av en lastbil som användes för mjölktransporter, betraktas detta ibland som det första exemplet på användandet av en bilbomb i Mellanösternkonflikten. En annan uppmärksammad raid var den som ledde till Deir Yassin-massakern 1948.

  Svara
 7. Jag håller med dig Amer Al-bayya. Är inte den sida du länkar till hets mot folkgrupp så finns det inget som är hets mot folkgrupp. Syftet med sidan är enbart att smutskasta en religiös inriktning.

  Jag har inget emot en och annan Mohammedkarikatyr. Lika lite som jag har något emot satiriska drifter med någon religion. Alla måste tåla att bli lite kränkta på grund av sina olika ställningstaganden. Om det sedan är politiska eller religiösa ställningstaganden som hånas tycker jag är helt likställt. Men att ge sig på en grupp på det sätt som görs på ifrågavarande hemsida tycker jag borde vara över gränsen för vad som är lagligt och klassas som ’hets mot folkgrupp’. Hade sidan hånat judar så hade det tagit eld i baken på hela de officiella Sverige. Media och politiker, och inte minst Israel-lobbyn, hade gått i taket och sidan hade på grund av ”trycket” stängts ner blixtsnabbt.

  Svara
 8. Tack magnus,..Vad är balfourdeklarationen 1917???..UKs ord till sionisterna om att de ska få Palestine som -ett land–till dem…Palestina var under UKs styre….Detta -deklarationen – var borta från alla skolor i Europa ..Media skrev inte om det!!!!.varför??och vem har stoppat den???.varsågoda..Titta på http://www.palestinemonitor.org.
  Balfour är UKs utrikesminister…

  Utrikesdepartementet
  2 november 1917

  Käre Lord Rothschild!
  Det bereder mig stor glädje, att å regeringens vägnar överbringa Eder följande deklaration av medkänsla med de judiska sionisternas strävanden, vilka har blivit underställda och bifallna av kabinettet:
  ”Regeringen ser med välvilja på en i Palestina upprättad nationell hemvist för det judiska folket och kommer att på bästa sätt bemöda sig om att underlätta verkställandet av denna avsikt, under den otvetydiga förutsättningen att intet må göras som kan inverka menligt på de mänskliga eller religiösa rättigheterna hos befintliga icke‑judiska samhällen i Palestina, eller de rättigheter och den politiska ställning som åtnjuts av judar i något annat land.”
  Jag skulle vara tacksam om Ni ville göra denna deklaration veterlig för den Sionistiska federationen.

  Eder tillgivne
  Arthur James Balfour

  Engliska…
  Brevets ordalydelse i original..
  Foreign Office
  November 2nd, 1917.

  Dear Lord Rothschild,
  I have much pleasure in conveying to you, on behalf of His Majesty’s Government, the following declaration of sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet:
  ”His Majesty’s Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country”.
  I should be grateful if you would bring this declaration to the knowledge of the Zionist Federation.

  Yours sincerely
  Arthur James Balfour

  OBS.Media har inte skrivit om alla fakta om Palestina……Israel tog Palestina med brott och occupation med UKs hjälp och vapen…..

  Svara

Lämna en kommentar