Dagens Bild: Burgsvik – vägen från Gisle

090407-001

I morgon lämnar jag Gotland för ett tvåveckors besök på fastlandet. Två veckor känns lite långt så hade kollektivtrafiken fungerat bättre, och inte hänvisat mig till att resa hem enbart på onsdagar, så hade en och en halv vecka varit tillräckligt. Trots allt politiskt skit på den här korrupta ön så är ju naturen och stillhet så tilltalande att jag får hemlängtan redan efter en veckas bortavaro. Men det finns säkert en hel del människor som glädjer sig åt att slippa mina inlägg i den politiska debatten med de brott mot konformismen – vad gäller tron på turismen som välståndsskapare – som det innebär. Men konformismen på Gotland är bara ytlig. Under ytan finns den stora tystade massan som inte vågar yttra sina tankar offentligt av rädsla för social utstötning. Men med mig pratar de. Eftersom jag är obotligt asocial och lika obotlig sanningssägare så har jag tagit på mig rollen att framföra de tankar som förtigs. Jag kan inte hålla käft och jag har av någon psykologisk anledning alltid ställt mig på de svagares sida. Ser jag en boxningmatch brukar jag hålla på den som verkar vara given förlorare. Det blir både mer spännande och känns mer moraliskt. Därför håller jag på den tysta majoriteten här på Gotland och strävar efter att de ska få den framtid som borde vara alla förunnat; ekonomisk trygghet på en skaplig nivå, intellektuell och fysisk frihet och allt annat som är förutsättningar för att göra livet behagligt.

P.S. Jag är åter den 23 april. Då hoppas jag att det blivit färglatt och vackert i naturen och att mitt humör är på en inspirerande nivå. Det kan i och för sig hända att jag råkar ta del av något som jag finner behov av att skriva om och därför bloggar även under min vistelse på fastlandet. Men jag ska försöka koppla av. 🙂 D.S.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar