GotlandsHem:s hyresgäster fryser

DSC_8939

Jag skrev för ett par månader sedan om GotlandHem och deras nonchalans mot hyresgästerna. Bl a skrev jag om att GotlandsHem vägrar hålla lagstadgad innomhustemperatur och att det under vinterna varit inne insändare från både Hemse, Roma och Visby som berättat om inomhustemperaturer mellan 16-18 grader trots att lagen föreskriver 20. Idag återkom insändarskribeten från Roma med en insändare i Gotlands Tidningar där det berättas att GotlandsHem fortfarande inte gjort vad lagen kräver av fastighetsägare vad gäller inomhustemperatur.

Min mamma fryser ännu!

Jag hade insändare i tidningen i vintras och läget är ännu oförändrat. Mamma fryser! Gotlandshem, “Fixa värmen åt min mamma!”
Mamma är 88 år och har fått stå ut med 17-18 grader hela vintern. Koftor, yllesockor, filtar och värmedynor har blivit flitigt använda. Och ugnen, som hon har knäppt på och haft ugnsluckan öppen för att det skulle bli något så när drägligt.
Mamma har varit förkyld hela vintern, och orkar inte med en sådan vinter till.
I vintras ringde vi barn till Gotlandshem. Vi fick gräla oss till att få prata med chefen, och det gick åt en del påringningar innan något hände. Till slut kom vaktmästaren för mammas område dit till henne. Han “ordnade med något”, och hör och häpna: Mamma hade varmt i två hela dagar! Hon njöt och var lycklig. Men hennes lycka blev inte långvarig. Det var snart lika kallt igen.

Min mamma säger att någon (vaktmästaren?) har sagt, att för att mamma ska få lagom varmt i sin lägenhet (hörnlägenhet) så blir det för varmt i dom andra lägenheterna. Vilken ursäkt! Det går ju att skruva ner elementen.
Nu hoppas vi verkligen att Gotlandshem fixar värmen så min kära mamma slipper frysa en vinter till!

Stina Larsson Roma

GotlandsHems vd Carl Eklund ljuger som den värsta psykopat vid varje tillfälle han kommer till tals i offentligheten. Han påstår i “Årsredovisning i sammandrag 2008” som kom i våra brevlådor för någon vecka sedan att:

“GotlandsHem nämns nu i olika sammanhang med respekt.”

I årsredovisningen 2005 sa vd Carl Eklund:

“GHs resultat för 2005 är bra, både vad avser resultat som kvalitet och service.
Vi skall kunna ge ännu bättre service till våra hyresgäster. Det gör vi genom vår nya mer kundorienterade organisation där vi alla knyts närmare våra hyresgäster.”

I årsredovisningen 2004 sa vd Carl Eklund:

“…varumärket har ytterligare stärkts… /…/ GHs styrelse har beslutat att företaget ska arbeta efter modellen “balanserade styrkort” för 2005. Det innebär bland annat att hyresgästen alltmer sätts i centrum och att deras önskemål och synpunkter i möjligaste mån bejakas.”

Ja, vad ska man säga när verkligheten ligger så långt ifrån vad vd Carl Eklund ständigt och jämt upprepar? Är det så att Carl Eklund är helt ovetande om hur GotlandHem sköts i praktiken, dvs han är blind och döv, eller är det så att han är en samvetslös lögnare med psykopatiska drag?

I vilket fall som helst är GotlandsHem ett kommunalt bolag varför jag lägger allt ansvar för att Carl Eklund får missköta företaget och hyresgästerna på den politiskt valda styrelsen. Och GotlandsHems nonchalans mot hyresgästerna speglar bara kommunens nonchalans mot medborgarna.
Jag har tidigare skrivit om kommunens öststatsmentalitet.

Lämna en kommentar