Dagens Bild: Burgsvik – moln över Gotland

dsc_9582

Jag har ju flera gånger tidigare skrivit om Gotlands kommuns juridiska inkompetens eller bristande repekt för lagen. Om och om igen så går Gotlands kommun på ett bakslag när ärenden går till en högre instans som är neutralt placerad på fastlandet. Idag kom ännu ett sådant bakslag. Kommunen hade krävt att en man som fick ärva sin farbrors brädgård skulle bekosta den sanering som måste göras. Så här skriver Gotlands Tidningar om kraven och det bemötande de fick i Miljödomstolen:

Olagligt föreläggande
– Vi har varken tagit ställning till om det är rimligt att sanera området eller vem som i så fall ska göra det. Eftersom kommunens föreläggande inte är lagligt, fanns det inte skäl för oss att ta ställning till de frågorna, säger Johan Svensson.
Ett andrahandsyrkande från kommunen som innebar att dödsbona skulle föreläggas att utföra själva saneringen förkastas också av domstolen.
Här hänvisar man till den så kallade instansordningsprincipen, som innebär att miljödomstolen är fel instans. Man skulle ha gått ut med yrkandet tidigare i en lägre instans så att motparten haft chans att överklaga det.

Miljödomstolens rådman uttrycker sig alltså tveklöst och kallar kraven ”inte lagligt”.

Jag kräver nu kommunjuristen Patrik Petterssons avgång. Han ligger bakom det olagliga föreläggandet mot en maktlös privatperson. Och detta är som ni vet, ni som följer min blogg, inte första gången Gotlands kommun skiter i lagen uppsåtligen eller pga inkompetens. Gotland är inte ett rättsamhälle. Betänk hur många oskyldiga som kan ha drabbats av kommunens godtyckliga agerande genom åren. Det är ju bara de som överklagar kommunens beslut som har möjlighet att få rätt. Och hur många har mod och pengar till det? Resten blir oskyldigt dömda/straffade av Gotlands kommuns rättsövergrepp. Ska Gotland någonsin bli ett samhälle där det råder rättsäkerhet så måste först och främst den bevisat inkompetenta kommunjuristen entledigas.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar