Snäcks camping hyr ut villavagnar olagligt

dsc_2111

För ett par veckor sedan skrev jag och krävde att Snäcks campings VD ska be så förbannat mycket om ursäkt. Detta pga att han kallat en granne för rättshaverist eftersom grannen i laga ordning överklagat Snäcks, av kommunen, felaktigt hanterade bygglov. I går kom det genom Radio Gotland fram att Snäcks camping hyr ut 8 villavagnar i trots mot det tillfälliga bygglovet campingen har, och har dessutom 5 villavagnar uppställda som helt saknar bygglov.

Snäck har chansat och ställt upp villavaganar innan kommunens bygglov vunnit lagas kraft. När så grannen överklagade och ärendet hamnade hos Kammarrätten gick kammarätten på grannens linje och underkände hälften av kommunens beviljade bygglov för villavagnar.

Niklas Harlevi säger nu till Radio Gotlands reporter att han dessutom medvetet trotsat byggnadsnämndens beslut när han i sommar olovligt hyr ut de 8 villavagnarna.

Snäcks campings VD Niklas Harlevi hävdar också att han fått muntliga löften av någon kommunal myndighetsperson eller politiker.
”I vilka fall har det varit så att ni fått ett besked muntlig och ett annat svart på vitt”, undrar Radio Gotland reporter.
”Det är en sak mellan mig och dom”, svarar Niklas Harlevi.

Med tanke på att Niklas Harlevis mor är en inflytelserik kommunpolitiker, med många stolar även inom privat näringsliv på Gotland, så borde Niklas veta hur myndighetsutövning går till. Men kanske är det det Niklas vet: Vet hur gotländsk myndighetsutövning gå till. Då kanske beslut mellan fyra ögon anses bindande. Dock förnekar byggnadsnämndens ordförande Lars Thomsson att några muntliga löften givits.

Lyssna på Radio Gotlands utmäkta journalistiska insats och få en inblick i hur ägarna till Snäcks camping, familjerna Werkelin och Harlevi, tar för givet att de alltid ska få som de vill här på ön.

Nå, vem var det som var rättshaverist, Niklas Harlevi eller grannen???

Andra bloggar om: , , , , , ,
Intressant

Lämna en kommentar