Dagens Bild: Burgsvik – grönt och blått vid Burgsviken

DSC_0209

Nu är jag tillbaka i korrupta kommunen efter en knapp vecka på fastlandet, och jag kan konstatera att det råder jubel på stadsarkitektkontoret/byggnadsnämnden i och med att detaljplanen för övre delen av Snäcks camping färdigbehandlats av regeringen, och tycks ha fått godkänt, medan den nedre delen inte fallit regeringen på läppen.
Det märkliga är att det jublas utan att beslutet ännu blivit offentligt och ingen har läst det. Man kan ju tro att stadsarkitektkontoret/byggnadsnämnden redan från början velat behaga ägarfamiljerna Werkelin och Harlevi – med fler bygglov och inget vite – oavsett vad regeringens beslutat. Carin Johansson, förvaltningschef på stadsarkitektkontoret, uttrycker sig så här i Gotlands Tidningar:

”Jag har inte hunnit läsa vad som står i beslutet. Men jag kan säga så mycket att Weha kommer att få permanent bygglov nästa vecka för de villavagnar och stugor som inte har det.”

I mina stackars ögon låter det märkligt att utan att veta närmare besluta att ge permanent bygglov. Dessutom kommer Pigge Werkelin att få kommunen att slå ännu ett rekord i snabb behandling. Förra gånger agerade kommunen rekordsnabbt när Pigge Werkelin behagade bygga på Norderstrand, nu fattar byggnadsnämnden beslut om permanent bygglov på bara några dagar. Men nej, på Gotland råder ingen särbehandling. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar