Dagens Bild: Burgsvik – sol och skugga över Burgsviken

DSC_0223

Jag kokar soppa på en spik. Att använda samma hundra meter strandremsa och där finna motiv är en verklig utmaning. Men när jag är på gott humör går det bra, andra gånger går det sämre.

Om 29 dagar fyller Alfa 13 år. Han bestämmer vart vi ska gå och sedan han kastrerades så vill han oftast inte gå längre än ner till stranden. För det mesta vill han bara gå ut en gång per dag, han tycks föredra att hålla sig hem-ikring. Jag har inordnat mig så väl under hans styre att jag inte ens själv är så sugen på att promenera längre, jag har alltså blivit väl uppfostrad av Alfa till en lydig husse. Men det får väl bli någon längre promenad i slutet på veckan. Packar jag ryggsäcken så brukar Alfa vara på hugget och vilja gå med på långpromenad. Dock är jag lite orolig för hans stackars gamla skröpliga leder och den smärta dessa måste framkalla med tanke på hur han linkar på hårt underlag. Men både ni, jag och Alfa vill ju ibland se något annat än vad jag finner vid ”vår” undersköna strandäng.

Andra bloggar om: , , ,

Lämna en kommentar