Dagens Bild: Burgsvik – sten så in i vassen

090717-001

Rättshaveristerna ger sig inte. Idag skriver Gotlands Allehanda att:

Snäcks Camping AB överklagar till länsstyrelsen för att få slippa betala ”svartbyggeböter” och avgifter för åtta stugor och fem villavagnar vid Snäck.
Det är kommunens byggnadsnämnd som krävt att ägarna till campingen ska betala såväl byggnads- som tilläggsavgifter samt ”böterna” i form av vite. Kommunens beslut grundades på att fem villavagnar och åtta uthyrningsstugor fanns där och användes för uthyrning i strid mot då gällande detaljplan.
Men nyligen har regeringen, som GA berättat, ändrat förutsättningarna till förmån för ägarna Pigge Werkelin och Niklas Harlevi. Därför överklagar de för att slippa betala en byggnadsavgift för stugorna på 24 840 kronor och lika mycket för villavagnarna, motsvarande vad ett bygglov skulle kostat.

Logiken är alltså att: Om man begår ett brott och lagen sedan ändras och därmed legaliserar det som en gång var ett brott så ska man slippa straff. Har man kört i 100 på en 90-väg och fått böta, och vägverket höjer upp vägen till 100-väg (vilket blev fallet på många vägsträckor förra året), så ska man få tillbaka sina böter.

Det blir ju spännande att se hur detta slutar. På Gotland är ju inte lagen lika för alla, så det kan bli straffrihet för vissa brottlingar. Den som lever får se…

Andra bloggar om: , , ,

1 tanke på “Dagens Bild: Burgsvik – sten så in i vassen”

Lämna en kommentar