Werkelin säger att turistsäsongen är kort eller hur lång som helst

DSC_0404

Idag debuterar, mig veterligen, lillebror Bobo Werkelin i lokalpressen. Han säger ”det är så kort [turist-] säsong”.

Jag höll på att trilla av stolen när jag läste hans uttalande. Sedan tänkte jag att han kanske är utvecklingsstörd eler av någon anledning inte vet vad han säger. I vilket fall som helst så är det märkligt med tanke på vad som brukar sägas från Werkelin-håll när storebror Pigge eller storasyster Eva uttalar sig i media.

Bobo:s uttalande kommer när han berättar om familjen Werkelins utvecklingsplaner för Kneippbyn. Familjen vill fördubbla antalet bäddar men är som vanligt ute efter snabb och mycket hög avkastning på insatt kapital.

”Ett sätt att finansiera det, eftersom det är så kort säsong, är att bygga bostadsrätter som också hyrs ut av innehavarna. Samma modell som i Björkhaga, säger Bobbo”

Först och främst avsöjar Bobo att de som köper hus eller lägenhet, enligt det koncept som är vanligt när familjen Werkelin är i farten, – t ex Björkhaga, Tott och snart Slite – har en kort säsong under vilket det är troligt att det går att hyra ut sitt hus eller sin lägenhet. – Jag vet inte om detta framgår i säljsamtal och prospekt när familjen Werkelin avyttrar sina hus och lägenheter. – Säsongen är alltså så kort att familjen Werkelin själva inte anser avkastningen stor nog för att det ska vara lönsamt bygga och hyra ut. I stället bygger de, säljer fort som fan och låter någon annan stå där med en kort säsong och risk för egna höga kostnader.

Men märkligast med Bobo:s utalande är att familjen Werkelin anser att sägongen är mycket, mycket kortare fyra kilometer utanför Visby än vad den är i Slite. För ett år sedan sade Pigge Werkelin följande när han önskade exploatera stranden vid Slite:

”Säsongen kan bli hur lång som helst, utanför Visby är Slite det ställe som har störst potential.”

I dagarna har familjen Werkelin fått kommunstyrelsens välsignelse till att bygga nittio (90) så kallade strandstugor längs stranden i Slite. Hur lång tror ni säsognen i Slite kommer att bli i praktiken när väl exploateringen är i hamn?

Det blir väl som med Björkhaga camping, som jag besökt 21 augusti 2007 och 1 september 2008. Då var det inte mycket till säsong, kan jag lova.

P.S. Jag tycker det blir lite ensidigt att skriva så mycket kritiska texter om just Pigge Werkelin. Men jag skriver vanligtvis bara när jag är arg. Och det finns inget som gör mig så arg som människor som ljuger och manipulerar. Och detta är Pigge Werkelin en hejare på. Bäst på Gotland måste jag nog erkänna. Så följaktligen är han den som vanligtvis drar han på sig min vrede och mitt engagemang. Om han vore sann och ärlig skulle jag inte bry mig om honom. Med det skulle inte hindra att jag retade upp mig på kommunen, om de särbehandlade honom och gav honom förmåner. Men då vore det inte Pigge:s agerande utan kommunens jag skulle angripa. D.S.

Andra bloggar om: , , , ,
Intressant

Lämna en kommentar