Ledarskribent på Gotland försvarar öns korruption

120319-004

I lördagens GT skriver Eva Bofride på centerns ledarsida en artikel till försvar av korruptionens bevarande. Hon vänder sig mot de människor som har kurrage och engagemang att överklaga Region Gotlands myndigheters lagstridiga myndighetsutövning.

Jag anser att Region Gotland ska sluta försöka locka personer från fastlandet till att bosätta sig eller skaffa fritidsboende på Gotland såvida de inte accepterar att dessa personer kan komma att motverka korruptionen på Gotland. Är man inte född och uppväxt på Gotland kan det mycket väl hända att man är utrustad med ryggrad och rättspatos. Vilket kan få till uttryck att man reagerar med ilska och överklaganden mot Gotlands myndighetsmissbruk. Gillar inte de officiella och inofficiella korrupta makthavarna bland öns myndigheter, politiker, näringsliv och media dessa reaktioner så bör de avråda utsocknes från att flytta till denna ö.

Till saken hör att de två exempel på vad Eva Bofride kallar okynnesöverklaganden båda, i högre fastlandsbaserad instans, fick rätt mot myndigheterna på Gotland.

2 tankar på “Ledarskribent på Gotland försvarar öns korruption”

  1. Vilken fullträff, Magnus! Du tillhör själv öns kortaste lista – Gotlands rakryggade, icke-korrupta och anderika individer. Ön Gotland är korruptionens förlovade högborg. Att, genom sanning och fakta, reagera med ilska när det gäller, är nästintill ett kamikaze uppdrag på denna ö. Gotland bör vara den plats man skulle bli stolt att se ens egna barn föddas och växa upp på. Istället kan det vara en skam på grund av så många andefattiga, gråtrista och korrupta ”urgutar”. Vilken tur att bland dessa kan man skymta ibland några fantastiska människor som inte tvekar en sekund att säger vad de menar – och menar vad de säger. Öns idylliska sommarparadis är samtidigt likt poetens ett samhällsinferno. Rätt ställe, fel individer… Skärpning, Gotland! Fortsätt med det, Magnus! Du blir aldrig ensam.

    Svara
  2. I Skåne finns det ett parti som propagerar för ett fritt Skåne. I Jämtland finns de som vill ha ”Republiken Jämtland”. Aldrig hörs röster på Gotland för ett fritt Gotland, fritt från Sverige och fastlänningar – för hur skulle ön då klara sig? Ja tack till bidrag och resurser, ja tack till tillfälliga turister som under kort tid spenderar mycket pengar men nej tack till att vara en del av Sverige. Sverige klarar sig utan gotlänningar men gotlänningar klarar sig inte utan Sverige och fastlänningar.

    Svara

Lämna en kommentar