Linux – en charmig, klok och underbar golden retriever

DSC_2262

DSC_2266

Det är inte så lätt att fotografera Linux. Eftersom han ska ha allt man själv eller någon annan har i handen/händerna så kommer han springande i full fart om man lyfter upp en kamera. Men i förrgår, dagen innan Linux blev 11 månader blev det ett par bilder i alla fall.
Orsaken till att de är i svartvitt är att jag inte får till det i färg.
Eftersom jag vill ha en jävla massa färg i mina färgbilder blir Linux antingen djupt röd-gul eller, om jag minskar färgen på bara honom, blaskig och kontrastlös.
I vilket fall så…
Så tog vi en rejäl promenad på Storsudrets (Gotlands södra spets) östra sida. Det gäller att passa på när det inte går några kor ute. De är livsfarliga för hundar.
Efter att ett fartyg hamnat i sjönöd och blivit av med däckslasten så har det flutit iland en väldig massa virke runt Storsudrets kuster. De bästa bitarna har lokalbefolkningen redan varit ute och samlat in.
Skulle kunna skriva en hel del superlativ om Linux men föredrar att fokusera på den Janis Joplin-samling jag nyss laddade ner via Pirate Bay. Den är grym. Speciellt liveversionerna. Inte minst introt till ’Tell Mama’ där Janis med sin spruckna röst säger ”All right. I’m ready man.”. Hur coolt som helst. Nu måste jag ju fixa röka så jag verkligen kommer i stämning för denna underbara svängiga samling. Janis Joplin är ju jättebra, men blir ännu bättre med braj.

All right. I’m ready man.

2 tankar på “Linux – en charmig, klok och underbar golden retriever”

  1. Att de svartvita bilderna blir så snygga beror på att mitt bildbehandlingsprogram har en färg-equalizer för de additiva och subtraktiva grundfärgerna, dvs röd, grön, blå och gul, megenta och cyan. Utgår jag då från en färgbild kan jag göra dessa färger ljusare eller mörkare. Genom att t ex mörka ner cyan och blå blir himlen mörk.

    Svara

Lämna en kommentar