Här, idag… på ett fotografi

130529-001Vid Skär (Unghanseskär), öster om Öja, idag.

Har gjort om mitt Fotogalleri och Ett tusen Gotlandsbilder. Det jag har gjort är av teknisk art. Jag har om igen installerat NextGen Gallery. Men visar denna gång bilderna i Simple Lightbox.

NextGen Gallery underlättar hanteringen av bilder avsevärt jämfört med Word Press inbyggda gallerifunktion.
Simple Lightbox tycker jag är den mest användarvänliga ”lightboxen”. Fast i den senaste versionen saknar jag viktiga knappar som ”Nästa”, ”Föregående” och ”Stäng” som jag tycker är viktiga för mindre datorvana personer. Så vi får se hur länge Simple Lightbox hänger med på min sajt.

Inom kort tror jag mig ha ork och lust att gå igenom de senaste två årens bilder jag tagit här på Gotland och byta ut de sämre bilderna i Ett tusen Gotlandsbilder mot nya bättre bilder. Det var nästan två år sedan jag uppdaterade Ett tusen Gotlandsbilder, den nyaste bilder är från 100810. 😉 Jag har dessutom skaffat mig ett Flickr-konto. Där tänkte jag lägga upp alla bilder som inte platsar som kollektion i mitt Fotogalleri eller som en av Ett tusen Gotlandsbilder. Det vill säga; där hamnar alla möjliga sorters bilder. Men från tanke till handling är det jävligt långt för mig… Så vi får se hur det går…

Lämna en kommentar