Pigge Werkelins gräddfiler

”Gotland är med på ett hörn i senaste numret av Sunt Förnuft, Skattebetalarnas förenings tidning. Det beror inte på att någon på ön har visat sunt förnuft på sista tiden, även om det säkert har inträffat.”

Så inledde Gotlands Allehanda:s ledarskribent Mats Linder en ledarartikel 090602. Han avslutar samma ledarartikel med:

”Sunt Förnuft påminner också om hur Gotland fick omställningspengar i samband med att P18 lades ner, och om hur 2,8 miljoner (av 50) blev poolbidrag till besöksnäringen. Så skulle algsäkra bad garanteras. Den ”investeringen” skulle jag vilja se en utvärdering av.”

Pigge Wereklin hade nämligen kommit med förslag till kommunen att omställningspengar skulle användas för att bekosta sina (men så framförde han det inte) poolbyggen. Och det slutade med att Pigge själv fick hälften av de anslagna poolpengarna för att bygga pooler på tre av sina anläggningar. Troligen hade Pigge insyn i den kommunala beslutsprocessen och avvaktade. Detta medan turistföretagare som inte hade insyn började bygga pooler, före Pigge, med egna pengar och inte fick någon bidrag.

Just nu har jag två intressanta projekt med Pigge Werkelin i huvudrollen. Pigge är ju unik i två avseenden.

  • Ingen blir så välvilligt behandlad av kommunen och media på Gotland.
  • Ingen gnäller så mycket vid de ytterst sällsynta tillfällen då hen inte får sin vilja igenom.

Jag håller därför på att sammanfatta gräddfiler som kommunen givit Pigge. Samt gratisreklam som Gotlands Tidningar publicerat och tal i egen sak som GT utan normal journalistisk granskning låtit honom framföra på sina sidor

I det första fallet handlar det bl a om Snäck, Poolbidrag, Björkhaga, Norderstrand/Tott och Gamla hamnterminalen. I det senare fallet bl a om Här skulle det inte göra ont att bo (som på två dar sålde en kvarbliven osåld villa), den märkliga dementin om Gotlandsflyg (som ändrade sanning till lögn), artikeln om Pigges undersökning (där SIFO kontaktades av GT, men eftersom SIFO-tjänstemannen svarade fel publicerades bara halva svaret/sanningen, i syfta att ge förtroende för Pigges bristfälliga undersökning) och senaste turen i Pigges försäljning av mögellägenheter (där endast ena parten – Pigge – får komma till tals och ge sin i högsta grad subjektiva sanning). Allt om dessa mögellägenheter finns att läsa här.

Har ni några tips att komma med så kontakt mig. Adresser och nummer finns längst ner på sidan.

 

Lämna en kommentar