Selfie

140924-001_bwSjälvporträtt; från igår.
(Klicka på bilden om du vill ha den i riktigt stort format för att t ex kunna skriva ut och sätta upp på alla dina väggar eller använda som skrivbordsbakgrund.)

”Jag är en sjuk människa… arg och elak. En motbjudande människa. Jag tror det är levern. Fast, inte begriper jag vad som felas mig, var det sjuka sitter. Botar mig gör jag inte, har aldrig gjort det, fast jag respekterar läkarvetenskapen, doktorerna. Och tror på skrock, det gör jag, mycket. Åtminstone så mycket att jag respekterar läkarvetenskapen. (Jag är bildad nog att inte vara skrockfull, men jag är det, skrockfull.) Nehej, ni ska inte tro att det är ilskan som gör att jag inte vill bli botad. Det här är något som ni inte förstår. Men jag förstår, jag. Fast jag kan inte förklara för er vem jag vill komma åt, ge några sting, med min ilska. Jag vet mer än väl att doktorerna inte bryr sig om att jag skiter i dem. Att allt det här bara skadar mig och ingen annan. Och ändå, att jag inte söker bot, det beror på ilskan. Jag känner det i levern, det onda, men… värk på du, lever!”

Ur En underjordisk dagbok av Fjodor Dostojevskij

En underjordisk dagbok av Fjodor Dostojevskij är en ganska nyutgiven version som är direktöversatt från ryskan. En äldre version med titeln Anteckningar från källarhålet är översatt från ryska via tyska.

5 tankar på “Selfie”

 1. Hej!

  Nu har du väl mig som skrivbordsbakgrund och på väggen? Annars blir jag besviken.
  Och osten; var den bara ok? Har faktiskt tänkt ringa dig och förhöra mig om den saken.

  mvh

  Svara
 2. Hej
  Jag är ledsen ,men skrivbordet är vikt för Klimpen min bästa vovve kompis som somnade in i augusti.
  Men en vägg i källaren kanske eller som kakel ovanför badkaret? Hoppas något av dessa alternativ kan glädja dej.
  Osten var väldigt ok.
  mvh
  Benke

  Svara
 3. Hej!

  Jag förstår till fullo att jag kommer först på andra plats som skrivbordsval. Men visst; på kaklet ovanför badkaret är jag ett självklart val.

  mvh

  P.S. Du har väl läst att Gotland ligger två på listan över län med högst psykisk ohälsa. Den platsen tycker jag verkligen Gotland förtjänar. Och de styrande på ön har verkligen gjort ett gott jobb för att placera ön på den framskjutna positionen. Det är ju ett fåtal som behandlas med respekt och dessutom kommer i åtnjutande av korruptionen och nepotismen. Vi andra behandlas som skit och är inte värda mer heller, enligt de som styr. Den senaste tiden har jag varit så jävla sugen på att hänga mig i den gamla kranen nere vid hamnen. Dels för att komma härifrån. Dels som ett bevis på hur duktiga och ambitiösa de styrande är på att orsaka psykisk ohjälsa. De styrande ska ha ett stort grattis till andraplaceringen. D.S.

  Svara
 4. Hej

  Ja vad kan jag göra annat än hålla med dej till fullo.
  Jag jobbar som en liten kuli på att komma härifrån ,men mitt sätt att ta ut frustrationen över hur det korrupta sosse styret fungerar i den här jävla banan kommunen är: renovera hushelvetet 10 timmar om dagen.

  P.S. Vi har högre kran i Slite. Så fort jag är klar så sticker jag härifrån. Efter det så sätter jag aldrig min fot här igen. Magiska gotland ,ha! D.S.

  Svara

Lämna en kommentar