Golden retrievern Linux idag

160514-001

Som ni ser så börjar Linux bli långhårig… Det är snart två veckor sedan jag klippte honom…

Ja, det där med att klippa en golden retriever är uppenbarligen ett kontroversiellt och känsligt ämne. Det vet jag sedan jag tidigare skrivit om det. Betydligt kontroversiellare och känsligare än att Sverige ska skriva på ett värdlandsavtal med NATO. Om värdlandsavtalet är det märkligt tyst från politiker och media. Media och politiker är uppenbarligen livrädda för att det ska bli en stark opinion mot värdlandsavtalet. En starkt opinion skulle kunna förhindra genomförandet. Då är det enligt politiker och media bättre att tiga och därmed tysta ner frågan om värdlandsavtalet. Sedan står vi där med ett påskrivet värdlandsavtal. Ett värdlandsavtal som är ett i högsta grad avgörande steg för att försämra Sveriges nationella säkerhet och självständighet. Så nog är frågan om värdlandsavtalet både kontroversiell och känslig. Men vi får inte debattera den.

Har tidigare skrivit om att klippa golden retriever här:
Var snäll mot din hund: Klipp den! (2008)
Var snäll mot din hund: Klipp den! (2014)

2 svar på ”Golden retrievern Linux idag”

 1. Hej Magnus.saknar våra möten i Burgsviks hamn där vi under många år
  pratade hund med Dig. Har inte sett vare sig Dig eller hunden i sommar.
  Det var alltid så kul att följa Din promenad med Alfa utmed strandkanten
  tills Du nåde Viken vid Valar. Vi är nu tillbaka i Helsingborg efter sommaren i Burgsvik. Kanske ses vi nästa sommar. Lena o Bengt.

  Svara
 2. Hej Lena.

  Jag har ju efter 11 år på Gotland flyttat tillbaka till Stockholm. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle flytta tillbaka dit. Men på Gotland började jag vantrivas ganska tidigt. Det var ju min hyresvärd kommunala Gotlandshem samt öns styrande tillsammmans med de lokala småpåvarna som födde och gödde min vantrivsel. Jag ville flytta från ön de sista 10 åren, av 11. Jag trivdes utmärkt de första 15 månaderna innan poletten om hur det fungerade på Gotland trillade ner. Jag minns att det var i maj 2007.

  Men jag trodde att jag ville på på landbygden, i en liten ort, fast på fastlandet, någonstans där det inte rådde samma vänskapskorruption och samma ensidiga fokus på turism som på Gotland. Jag ville bo på en plats där de bofasta kom i första rummet och inte sågs som ett nödvändigt ont av de styrande. Men så fick jag av en vän låna en lägenhet i Kärrtorp, Stockholm, en månad förra sommaren. När jag kom därifrån började jag omedelbart att söka på Bostadförmedlingen. – Där har jag varit med i 25 år. – Ett halvår senare 20161201 hade jag en nyrenoverad två i Hammmarbyhöjden, 300 meter från den lägenhet jag lånat.

  Jag lärde mig hata Gotland under de 11 år jag bodde där. Sedan jag flyttade har jag varit på Gotland mer än en vecka i månaden, för att hälsa på en kär vän. Under dessa besök har jag varit jävligt sur på ö-jäveln. Nu ska min vän också flytta till fastlandet. Så när jag åkte från Gotland för två veckor sedan tänkte jag att det var sista gången jag besökte Gotland. Bara jag hör eller läser ordet Gotland så blir jag sur. Så tyvärr kommer vi nog inte att ses något mer. Men jag tycker det har varit trevligt att träffa dig. Kommer du upp mot Stockholm någon gång så är du mer än välkommna att höra av dig för att hälsa på eller för att träffas någonstans på stan.

  mvh
  Magnus

  Svara

Lämna en kommentar