Meningslös medieforskning – en tidstypisk födkrok

Organisationen Vetenskap & Allmänhet [sic!] har gjort en sk undersökning titulerad Kommunikation om corona – Medierapportering och förtroende i samband med covid-19-pandemin. Jag blev som vanligt förbannad vid läsning av nutidens sk undersökningar av media vilket resulterade i att jag skrev nedanstående kommentar på hemsidan.


Vilken bullshit.

Vad är poängen med att fråga mediekonsumenter om deras förtroende för media? Måste man vara lika intelligent som mig för att inse att detta bara blir ett cirkelresonemang? De flesta mediekonsumenter har inga andra informationskällor – om jag nu ska vara snäll och kalla dem det – än mainstreammedia. Alla MSM skriver och säger samma sak. Då blir det så klart ett relativt stort förtroende för media oavsett om de ljuger till 100%, eftersom mediekonsumenterna inte får någon annan information. Hur skulle mediekonsumenterna kunna ha en avvikande mening när de marineras i en och samma nyhetsvärdering, nyhetsvinkel, ständigt samma sk experter osv i alla mainstreammedier. Avvikande åsikter har inte getts mycket utrymme och då har de framställts som just avvikare från den rätta linjen.
Så varför undersöka detta?

Vad är poängen med att undersöka hur media berättat: om det varit rapporterande, argumenterande eller vilken ton som använts? Det ända väsentliga att granska är om fakta kommer fram. Det har det inte gjort.
Mainstreammedia har hela tiden ljugit om vaccinen. Inget vaccin är fortfarande idag 211207 godkända av EMA och därmed Läkemedelsverket – MSM i Sverige gick ut redan 201214 och påstod att det första var godkänt i USA. Faktum är att det första covid-vaccinet godkändes i USA först 210823 https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-first-covid-19-vaccine – pga som EMA skriver:
”In the interest of public health, applicants may be granted a conditional marketing authorisation for such medicines on less comprehensive clinical data than normally required, where the benefit of immediate availability of the medicine outweighs the risk inherent in the fact that additional data are still required.”
Jag har sedan mars i år arbetat intensivt med att kontakta alla ledande nyhetsmedier för att få dem att rätta sig om detta. Men ingen har varit villig att ändra sig. Lögnen skulle ligga fast och förtroendet för vaccinet fick uppenbarligen inte rubbas. Med tanke på vad som hände efter att människor fått svininfluensavaccin tycker jag det är oacceptabelt ansvarslöst att MSM marknadsför vacciner som inte varit tillräckligt klinisk testade. När MSM gått ut och påstått att vaccinen blivit godkända – vilket de alltså inte blivit – hade de genomgått kliniska studier i 8 till 9 veckor.
När så slutligen det första vaccinet blev godkänt ringde jag dagen efter till SVTs nyhetsredaktion och tipsade om scoopet. Den person jag pratade med blev förvånad och sade: ”Men är de inte redan godkända?”. När jag ringde SR-Ekots Klas Wolf-Watts sade han samma sak. Jag har det inspelat om någon tvivlar.
En undersökning om medias vilja att rapportera opartiskt, oberoende och konsekvensneutralt, samt journalisters kompetens, allmänbildning, kritiska tänkande med mera, vore mera upplysande och riktigt viktigt, till skillnad mot att hålla på med den typ av totalt meningslösa undersökning som ni livnär er på. Men det kanske ni inte skulle kunna livnära er på – få vill betala för oberoende objektiv forskning – vilket kan förklara er bullshit-undersökning.

Ni kan se min undersökning om covid-19-vaccinen, med länkar till dokument hos läkemedelsmyndigheterna, här: https://motbild.se/2021/02/26/svenska-medier-morkar-covid-19-vaccinens-risker

Lämna en kommentar