CIA och 11 september

Jag har inte förrän för ett halvår sedan, då jag läste Jan-Olof Rönns mediekritiska nu slutsålda bok ’Utan Media kan du inte starta ett krig’, brytt mig det minsta om nine-eleven. Men av Jan-Olof Rönns bok blev jag lockad att läsa ’CIA och 11 september’ av Andreas von Bülow. Orsaken till detta är först och främst Andreas von Bülows person.
Så här presenteras Andreas von Bülow på Wikipedia, översatt från engelska:

Bülow, medlem av familjen Bülow, tjänstgjorde som statssekreterare i det tyska förbundsförsvarsministeriet (1976–1980) och minister för forskning och teknik (1980–1982), båda under förbundskansler Helmut Schmidts administration, och ansågs som en “stigande stjärna” i tysk politik på den tiden. Han tjänstgjorde i 25 år som SPD-ledamot i det tyska parlamentet (1969–1994). I slutet av åttiotalet och början av nittiotalet tjänstgjorde han i den parlamentariska utskottet för underrättelsetjänster (“Parlamentarischer Kontrollausschuss”). Denna kommitté övervakar tyska underrättelsetjänster och har tillgång till sekretessbelagd information. I början av nittiotalet fungerade Bülow också som SPD-ledamot i Schalck-Golodkowskis utredningskommitté, en uppgift som först ledde till att han utredde tjänstemannabrott i samband med österländska underrättelsetjänster, och senare även om vad han kallar “kriminell verksamhet” utförd av västerländska underrättelsetjänster. Hans första stora publikation som handlar om detta område, In the Name of the State (tyska: Im Namen des Staates) är en mycket refererad och omfattande studie som främst fokuserar på CIA. Sedan han lämnade förbundsdagen har han till stor del lämnat SPD:s politiska omlopp.

Andreas von Bülow är alltså en i högsta grad kompetent konspirationsteoretiker och han befinner sig inte i något av extremistlägren till höger eller vänster. Han är en person vars CV, i mina ögon, gör honom i högsta grad trovärdig.

Jag har scannat in ett stycke om ’Säkerhetstjänsternas dolda verksamhet’ som kan vara väl värt att läsa för att förstå hur världen fungerar. För att förstå att demokrati och människoliv inte, inte ens det egna landets demokrati och människoliv, har något värde när stora ekonomiska vinster finns att hämta. Genom att t ex genomföra ett terrordåd, och anklaga andra för det (så kallad false flag operation), kan man få folkligt stöd för att invadera oljerika och strategiskt viktiga länder.

För den som vill läsa hela boken, vilket jag verkligen rekommenderar, finns gott om exemplar på t ex Bokbörsen.

1 svar på ”CIA och 11 september”

 1. Eftersom du tar upp Jan-Olof Rönns bok och 9/11 finns en fransk fysiker som har räknat på händelsen efter att ha fått kännedom om Dimitri Khalezovs bok. Han blev inte populär.

  Det finns flera artiklar i ämnet på hans hemsida, samt en video av ett föredrag som har översatts till engelska här:
  https://aitia.fr/erd/11-09-quelques-arguments-de-physique-ordinaire/
  11/09 : quelques arguments de physique ordinaire
  Publié le 30 décembre 2019 par François Roby

  https://aitia.fr/erd/physique-ordinaire-de-lextraordinaire/
  Physique ordinaire de l’extraordinaire
  Publié le 16 décembre 2018 par François Roby
  Ou les étonnantes vertus explicatives du refroidissement de l’eau chaude.

  Hemsidan har en översättningsmodul för de som inte kan franska.

  Khalezov och Roby förekommer också på https://www.veteranstoday.com/

  https://www.veteranstoday.com/2020/06/01/exclusive-9-11-its-not-in-the-details-by-dr-francois-roby-forget-the-details/
  Exclusive: 9/11, It’s Not in the Details by Dr. Francois Roby, Forget the Details!
  By VT Editors – June 1, 2020

  Svara

Lämna en kommentar