Godhetsknarkarna vill inte ta emot och hjälpa flyktingar

Samnytt gjorde för några år sedan en imponerande journalistisk insats när de avslöjade godhetsknarkarnas vilja att hjälpa flyktingar. Detta 5 minuter långa reportage borde ha varit en given vinnare av Stora Journalistpriset med tanke på att inget reportage om invandring har varit så avslöjande om hur det faktiskt ligger till med den svenska omtanken om flyktingar. Alla tillfrågade säger sig vilja hjälpa flyktingar men när det kommer till kritan har de alla en uppenbart genomskinlig ursäkt för att slippa ta sitt ansvar. Det godhetsknarkarna uppenbarligen tycker är att någon annan ska hjälpa flyktingarna. Helst ska flyktingarna också bo där andra bor och gå i andras skolor, långt bort ifrån godhetsknarkarna själva.

Det är så kan kan spy över det svenska gigantiska hyckleriet där människor i offentligheten vill framstå som humanitära förebilder samtidigt som de aktivt undviker att leva, bo och arbeta med invandrare. Det riktigt jävla upprörande är att den så kallade demokratiska debatten om invandring präglas av dessa genomfalska godhetsknarkare. De som är uppriktigt kritiska till invandring tystas och utestängs från offentligheten och kallas rasister. Trots att det ändå är de senare som tvingas leva och konkurrera – om bidrag, arbete, bostad m.m. – med invandrare medan godhetsknarkarna lever i sin skyddade homogena medelklassbubbla.

Janne Josefsson – själv en i offentligheten och övre medelklassen, men inte hycklare – framställde det så här redan 2011:

“Svensk arbetarklass frågade man ju aldrig om vad dom tyckte om invandring och flyktingpolitiken. Och det var ju dom som fick bära hela den ekonomiska krisen på sina axlar. Dom fick också bära hela flyktingpolitiken. Dom fick se hela sin trappuppgång förvandlas på kanske på ett par år. Och att se sin trappuppgång förvandlas det är ju en riktigt rejäl omställning. Det är ju där du går ut med soporna, det är där du ska gå i tvättstugan. Det var ju ingen abstraktion som det var för väldigt många andra som satt och sa att man skulle ta emot folk från hela världen som sökte skydd hit. Dom förskansade sig ju i regel någon annanstans utan flyktingar och invandrare, i bostadsrättsföreningar i villabebyggelse och sånt där.”

Janne Josefsson 33.45 in i radiodokumentären “Tensta ligger mitt i Sverige” av Johanna Langhorst.

Så fungerar den så kallade demokratin i Sverige. Arbetarklassen som de facto bär upp landet med sitt för oss alla livsnödvändiga arbete är det ingen som lyssnar till eller bryr sig om. Allt anpassas efter storfinansens och överklassens intressen, ivrigt påhejat av deras tjänstemän och transferiatet *.


* Transferiatet: “en samhällsklass som lever på att antingen arbeta inom statsapparaten eller på att agera stöd åt rådande etablissemang. Deras försörjning är direkt beroende av att vara i mitten av fiskstimmet och de är ytterst vaksamma och snabba på att hänga med i politiska förändringar. Karriären hänger bokstavligen på det. Detta leder emellanåt till märkliga och till synes motstridiga förhållanden.”
(Uttrycket myntat av Marcus Allard och Malcom Kyeyune. Definierat av Chang Frick.)

Lämna en kommentar