Dagens Bild: Burgsvik – nya vädersäkra elledningar

kabeldragning.jpg

GEAB (Gotlands Energi AB, ägt av Vattenfall och Gotlands kommun med 75 respektive 25 procent) håller på att lägga elkabel på botten, från Näs, tvärs över Burgsviken. Det kan få den konsekvensen att det inte blir några mysiga stömavbrott, då hela byn är mörklagd, vid framtida vinterstormar.

Andra bloggar om: , , ,

3 tankar på “Dagens Bild: Burgsvik – nya vädersäkra elledningar”

  1. Hej! Älskar Gotland och Burgsvik i synnerhet. Har många underbara minnen från Guldkaggen anno 1992-96. Länge sedan men goda minnen liksom konjak lagras på vackra ekfat. Har gått på Gotlands Konstskola. Bodde då i ett fint litet hus vid Norderport. Saknar ön och några vänner som alltmer sällan hör av sig. Syns man inte, finns man inte – kanske. Anyway, tack för en schysst sajt! /Joakim

    Svara
  2. Tack själv Joakim, för att du tittar in här.

    Jo, Sam. Det har sin tjusning när allt blir svart. Först blir man lite irriterad när man är mitt inne i ett tv-program, men efter att ha fumlat sig ut i köket och hittat tändare och ljus så inser man att det enda man kan göra är att gå och lägga sig eller gå ut. Och då går jag ut. Ute är svart som i röven och en stjärnhimmel som är helt otrolig. Jag visste inte att det fanns så mycket stjärnor innan jag flyttade hit. Och när det är kolsvart runt ikring är det extra många. Så visst kommer jag att sakna ett och annat kortare strömavbrott.

    Svara

Lämna en kommentar